Četvrtak, 04.07.2002.

09:31

Dejmon Hil: Sumaher odlazi na kraju sezone

Izvor: B92, Beta

Default images

Cetvorostruki svetski prvak Mihael Sumaher, vozac Ferarija, mozda ce na kraju ove sezone odluciti da se povuce iz Formule jedan, rekao je danas njegov bivsi rival Dejmon Hil.

"Proucavao sam Mihaela vrlo pomno, i iskreno osecam da bi mogao da se spakuje na kraju sezone", preneo je danas Hilovu izjavu engleski dnevnik "San".

"Mihael ima velikih problema sa navijacima i popularnost mu rapidno opada. On je navikao da se njegova dostignuca pozdravljaju, tako da su ga zvizduci koje je dobio u Austriji (kada je Ferari naredio njegovom klupskom kolegi Rubensu Barikelu da ga propusti i omoguci mu pobedu) i na potonjim trkama sigurno naterali da pomisli 'zasto bih nastavio dalje?'", rekao je on.

Bivsi vozac Vilijamsa, 41-godisnji Hil je 1996. godine osvojio titulu, a sada radi za televizijski kanal "Didzital F1 plus" "Skaj" televizije. On je rekao da veruje da je Mihaelu jedini izazov sada da izjednaci rekord Huana Manuela Fandja od pet titula svetskog prvaka i da ce se na kraju sezone povuci.

"U karijeri svakog vozaca dodje trenutak kada treba da razmisli da li zeli da nastavi ili ne, a ja osecam da je Mihael u toj fazi", rekao je on pred pripreme za sledecu trku sampionata F1 koja ce se odrzati u Silverstonu.

"Uvek je bio ispred svog klupskog druga, ali Rubens pocinje da mu postaje konkurent. Siguran sam da Mihael nece zeleti da nastavi da rizikuje svoj zivot ako njegov kolega pocne odjednom da ga pobedjuje", kazao je Hil.

On je objasnio da kompletan "govor tela" Mihaela Sumahera pokazuje da vise ne uziva u pobedama kao pre, i naveo primer poslednje trke u Nirburgringu.

"Mihael je pogresio u kvalifikacijama a onda i u trci, kada se izokretao jer je bio pod pritiskom da napadne Rubensa (Barikela). To uopste ne lici na njega", objasnio je Hil.

"On ima zenu i mladu porodicu, nema finansijskih briga i nema vise sta da dokaze. Vec se nalazi u istoriji moto-sporta sa svojih 59 pobeda - a ta cifra ce se povecati do kraja sezone, i ona nece biti dostignuta", dodao je on.

Hil je objasnio da je Sumaherov jedini preostali motiv verovatno izjednacavanje Fandjovog rekorda, i da je to bolje nego prevazilazenje istog, jer bi tada Sumaher "stajao rame uz rame sa vozacem koga jos uvek mnogi smatraju najboljim".

"Ferari je trenutno vodeca sila, a nema garancija da ce Mihael sledece sezone biti tako takmicarski nastrojen, tako da ce mozda osetiti da je najbolje da se povuce dok je jos uvek na vrhu", zakljucio je Dejmon Hil.

Sumaher u konkurenciji vozaca trenutno ima prednost od 46 poena i u nedelju ce juriti sedmu pobedu u 10 trka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Podeli: