Ponedeljak, 12.02.2001.

15:53

ISELJENE PORODICE NA PALILULI

Izvor: B92

Default images
Ovih dana opstina Palilula uz pomoc policije iselila je nekoliko porodica iz Ulice 27. marta. Pre nekoliko dana, izbacene su porodice Bahtijari i Rustem. Uplaseni gradjani obratili su se Jugoslovenskom komitetu za ljudska prava i zatrazili pomoc. "Kako su u svim slucajevima sporna stanarska prava i trenutno se nalaze u redovnoj sudskoj proceduri, tamo i moraju biti resena", tvrdi za B92 izvrsni direktor tog komiteta Dusan Ignjatovic. Prema njegovim recima, opstina Palilula ne postupa u skladu sa svojim ovlascenjima, a posebno sto sporne stanove dodeljuje svojim radnicima. "Ne mozemo da udjemo do kraja u to, niti da osporavamo prava opstini koja ona ima po zakonu, ali smatramo da se sve mora raspraviti pred sudovima i ukoliko sudovi ustanove da nema osnova za koriscenje stanova, onda neka ih iseljavaju. JKP ce iskoristiti sve zakonske mogucnosti kako bi se ovi ljudi zastitili", kaze Ignjatovic.

Sekretar Opstine Palilula Goran Loncar koji nije zeleo da snimimo njegovu izjavu, za radio B92 kaze da je iseljenje nekoliko porodica iz stanova ciji je vlasnik opstina Palilula, izvrseno po zakonu na osnovu resenja opstine. On tvrdi da sudski postupak pred sudom nije pokrenut i da je zbog toga opstina dodelila stanove svojim radnicima. Loncar je najavio i nova iseljanja na teritoriji opstine zbog, kako je rekao, resavanja stambenog pitanja teskih socijalnih slucajeva, radnika opstine i legalizacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: