Subota, 10.02.2001.

20:42

BRACA SLOBODAN I BORISLAV MILOSEVIC POCASNI AKADEMICI

Izvor: B92

Default images
Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic i njegov stariji brat, donedavni ambasador SRJ u Rusiji Borislav Milosevic, postali su pocasni clanovi Medjunarodne slovenske akademije nauka i umetnosti, saopstio je u subotu predstavnik za medjunarodne veze te naucne institucije. Kako prenosi Tanjug, izbor Slobodana Milosevica za pocasnog clana Slovenske akademije nauka i umetnosti obrazlozen je njegovim "patriotskim i dostojanstvenim drzanjem u vreme agresije NATO na SRJ, u prolece 1999. godine". Borislav Milosevic je primljen u pocasno clanstvo iste akademije zbog "izuzetnih zasluga za jacanje dobrih i bratskih veza izmedju naroda SRJ i Rusije, kao i velikog doprinosa sirenju politickih, ekonomskih i svih drugih odnosa dve zemlje".

Medjunarodna Slovenska akademija nauka i umetnosti osnovana je 1992. godine, sa ciljem izucavanja istorije i kulture slovenskih naroda i njihove uloge u svetskoj civilizaciji. Ova akadmija ima vise stotina stalnih i pocasnih clanova, pretezno iz slovenskih zemalja, ali i drugih drzava sirom sveta. Pocasni clanovi ove akademije su, izmedju ostalih, predsednik Belorusije Aleksandar Lukasenko, francuski general i geopoliticar Pjer Mari Galoa, engleski knjizevnik Dzejms Oldridz, kubanski lider Fidel Kastro i vise drugih poznatih licnosti iz sfere nauke, kulture i umetnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: