Petak, 09.02.2001.

23:04

"SRBIJA CE DOBITI OCEKIVANU POMOC EVROPSKOG PARLAMENTA"

Izvor: B92

Default images
Evropski parlamentarci ucinice sve da Srbija sto pre dobije obecanu pomoc, izjavila je u petak uvece sef delegacije Evropskog parlamenta za jugoistocnu Evropu Doris Pak, prenosi Tanjug. "Cini nam se da Srbi nemaju potrebnu pomoc", rekla je ona u izjavi novinarima posle razgovora u Vladi Srbije. Clanovi delegacije Evropskog parlamenta, razgovarali su s republickim premijerom Zoranom Djindjicem i potpredsednicima Vlade Vukom Obradovicem i Jozefom Kasom. Isticuci da je jos prerano ocekivati konkretne rezultate, ona je izrazila razumevanje za napore nove vlasti i obecala da ce u tome imati punu podrsku Evropskog parlamenta. Ona je precizirala da su teme razgovora bile kriza na jugu Srbije, saradnja Jugoslavije s Haskim tribunalom i demokratizacija medija. "Mi za sada ne nudimo pomoc, ali cemo se truditi da ubrzamo proces za njeno dobijanje", rekla je Pakova, prenosi Radio B92.

Potpredsednik vlade Srbije Jozef Kasa izjavio je da su predstavnici Vlade u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta najavili decentralizaciju vlasti i dodao da ce se prethodno voditi pregovori zainteresovanih strana, kao sto su Crna Gora i Vojvodina. Kasa je istakao da je u razgovorima sa evropskim parlamentarcima razmatrano i resavanje krize na jugu Srbije. Na pitanje kakav je stav zauzela republicka vlada o optuzenim za ratne zlocine pred Haskim tribunalom, Kasa je odgovorio: "To je neizbezno pitanje. Gospodin Djindjic je veoma opsirno to obrazlozio. Ja imam utisak da je delegacija shvatila nasa nastojanja da ratni zlocinci odgovaraju za svoja dela, a da li ce to biti unutar drzave ili u Hagu - ja mislim da je bitno da budu kaznjeni", rekao je Kasa, prenosi Radio B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: