Četvrtak, 08.02.2001.

17:02

KONFERENCIJA O MEDIJIMA

Izvor: B92

Default images
Drugog dana konferencije "Mediji u Srbiji, put kroz tranziciju", koju je organizovao Medjunarodni konferencijski centar Vilton park, vodjene su diskusije o buducnosti medija u Srbiji i ulozi donatorske zajednice u njihovom razvoju. U razgovoru za Radio B92 direktor i glavni urednik nedeljnika "Vreme" Dragoljub Zarkovic istakao je da je ocigledno da su elektronski mediji u najtezoj situaciji, kako zbog neregulisanog zakonodavstva u toj oblasti, tako i zbog cinjenice da tu trziste najteze ulazi, ako ti mediji pretenduju da im glavna roba bude informacija. "U stampanim medijima, mislim da ce takozvani nezavisni novi projekti pobediti tradicionalne projekte i mislim da bi donatori tu trebalo da budu prisutni u naredne 2 godine. Medjutim, citav napor trebalo bi da ide ka regulisanju elektronske sfere, mislim da je to rak-rana srpskog informisanja. Ljude ubrzo nece zanimati sta je s Milosevicem, nego gde mogu sto povoljnije kupiti automobil, gde je moguce dobiti kredit za stan. Ko sada ne preduzme korake da zaokrene uredjivacku politiku, mislim da ce zakasniti", ocenio je Zarkovic.

Direktor beogradskog Medija centra Hari Stajner takodje smatra da ce u tranzitivnom periodu mediji u Srbiji zavisiti od donacija, ali istice da "je ocigledno da tranziciju moramo uraditi sami". "ukoliko mi sami tu nesto ne uradimo, tu nema 'leba. Mnogo i dalje zavisi od vlasti i nadam se da cemo imati malo vise uticaja na vlast i na njihove odluke o medijima nego sto smo imali do sada. Cini mi se da ce jos neki odredjen period elektronski mediji, koji su strasno skupi, zavisiti od nekakvih donacija", rekao je Stajner, javlja B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: