Sreda, 07.02.2001.

16:36

INTERVENCIJA NATO BILA JE "ILEGALNA ALI LEGITIMNA"

Izvor: B92

Default images
Komisija za preispitivanje akcija NATO u SR Jugoslaviji, na cijem celu je bivsi glavni tuzilac Haskog tribunala Ricard Goldston, zakljucila je da je NATO intervencija na SRJ bila "ilegalna ali legitimna". Kako prenosi Srna, obrazlazuci ovaj zakljucak, Goldston je rekao da je "intervencija bila legitimna jer su je kasniji dogadjaji opravdali". "Nas stav je da postoji jaz izmedju legalnosti i moralnosti, sto je veoma opasno, kako u domacoj, tako i u spoljnjoj politici. Moraju se preduzeti koraci da se taj jaz premosti", rekao je Goldston za Radio Frans internasional.

Kao drugi najvazniji nalaz Komisije, Goldston je naveo niz predloga vezanih za uslovnu nezavisnost Kosova. "Komisija je zakljucila da bi tzv. uslovna nezavisnot bila najbolje resenje za Kosovo jer se tamo tesko krse ljudska prava i sprovodi se etnicko ciscenje protiv vecinskog stanovnistva", rekao je Goldston.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: