ZIZIC: ZASTITILI SMO SVO STANOVNISTVO NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Petak, 08.12.2000.

20:47

Default images
Jugoslovenski premijer Zoran Zizic izjavio je da su drzavni organi u potpunosti zastitili stanovnistvo u opstinama Presevo, Bujanovac i Medvedja od eventualnih napada iz Zone kopnene bezbednosti. "Javnost treba da zna da smo pripremili sve sto je neophodno za eventualne akcije, ako one budu potrebne, a nadam se da nece biti", rekao je Zizic na sednici Veca gradjana jugoslovenske skupstine drugog dana rasprave o stanju na jugu Srbije uz administrativnu granicu sa Kosovom.

Zizic je rekao da su drzavni organi aktivirali sve diplomatske kanale i da su se obratili na razne medjunarodne adrese kako bi se problem sto pre resio diplomatskim putem. On je rekao da bi parlament uskoro trebalo da usvoji dokument ili rezoluciju o minimumu nacionalnih interesa "kao platformu za kreativni politicki zivot" i dodao da je Vlada spremna da za nekoliko dana ponudi skupstini jedan takav predlog, deklaraciju ili rezoluciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: