Petak, 08.12.2000.

20:42

BULATOVIC: STO HITNIJA RASPRAVA O BUDUCNOSTI SRJ

Izvor: B92

Default images
Sef poslanickog kluba Socijalnisticke narodne partije Predrag Bulatovic zamerio je tokom skupstinske rasprave u petak poslanicima iz Srbije, odnosno koalicionim partnerima iz DOS, u Parlamentu da odlazu resavanje problema na jugu Srbije posle 23. Decembra. kAKO PRENOSI RADIO b92, Bulatovic je istovremeno inicirao da se u Skupstini otvori i tema ukupnih srpsko-crnogorskih odnosa. On je ocenio da je "tema koja je na dnevnom redu mogla je da bude apsolvirana za pola sata" i pozvao "diplomatiju" da se izjasni "za koliko dana ce pokusati sa medjunarodnim faktorom da resi taj problem, odnosno, ukoliko ne moze da ga resi , da uz angazovanje nadleznih drzavnih organa Republike Srbije i SRJ, zastiti teritorijanlni integritet Jugoslavije".

"Sa jedne strane imamo pozive na suzdrzanost i mudrost, i da nema ratnih poklica, a sa druge strane imamo stavove da se to moze resiti za 48 sati, ali nakon 23. decembra. Zasto tek posle 23. decembra? Zasto ne zastitimo teritorijalni integritet odmah? Ovde je na delu pokusaj da se overi karta prosirene Velike Albanije, da se otkine od dela SRJ. Zato se klub poslanika SNP zalaze da se sto pre u ovom domu raspravlja o buducnosti SRJ. Ne moze se pitanje zajednicke drzave raspraviti na liniji Milo Djukanovic - nova vlast u Srbiji", zakljucio je Bulatovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: