UNHCR NAJAVLJUJE NOVI POPIS, VLASTI SRJ NOVI ZAKON

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.12.2000.

19:26

Default images
Jugoslovenski ministar unutrasnjih poslova Zoran Zivkovic izjavio je u nedelju u razgovoru sa specijalnim izaslanikom Visokog komesarijata UN za izbeglice Erikom Moririsom da jugoslovenske snage bezbednosti "nece dozvoliti da opet neka" grupa naoruzanih Albanaca predje administrativnu granicu Srbije i Kosova, saopstio je Savezni Sekretarijat za informisanje. Specijalni izaslanik UNHCR u SRJ Erik Moriris preneo je utiske sa dvodnevne posete kriznom podrucju na jugu Srbije i istakao da nema izvestaja o "nasilju ni prekoracenju ovlascenja vojske ili policije, niti namernog unistavanja imovine stanovnistva".

Predstavnici Visokog komesarijata UN za izbeglice najavili su u ponedeljak u Beogradu da ce ta organizacija uskoro sprovesti novi popis izbeglica koji su trenutno u SR Jugoslaviji. Cilj te akcije je da se utvrdi koliko izbeglica ima u SRJ, koliko njih zeli da se vrati u Hrvatsku i BiH, odnosno koliko njih zeli da ostane, rekli su predstavnici UNHCR u razgovoru sa jugoslovenskim ministrom unutrasnjih poslova Zoranom Zivkovicem, saopstio je Savezni Seekretarijat za informisanje. Zivkovic je rekao da je jugoslovenska vlada pripremila nov zakon o jugoslovenskom drzavljanstvu, koji ce izbeglicama omoguciti da imaju dvojno drzavljanstvo i olaksati ostvarivanje svih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: