MINISTAR NIKCEVIC: POTREBNA DELIMICNA POMOC VOJSKE

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2000.

16:14

Default images
Koministar unutrasnjuih poslova Stevan Nikcevic je u izjavi za B92 potvrdio nestanak trojice policajaca i ranjavanje njihovih kolega tokom sukoba u utorak. On je dodao da je i u sredu bilo oruzanih provokacija iz pravca Dobrosina, Konculja i Lucana u kojima niko nije stradao. O sukobima na administrativnoj granici Nikcevic kaze da je to bio "jedan zestok frontalni napad iz pesadijskog naoruzanja gde su korisceni i rucni bacaci". "Sa zaljenjem konstatujem da od strane KFOR-a postoji jedna nezainteresovanost da u potpunosti vrse kontrolu na drzavnoj granici i da se nemiri i nekontrolisani dogadjaji na Kosovu prenose i na administrativnu granicu sa Srbijom. Policija sada drzi stvari pod kontrolom. U odnosu na jucerasnji dan, danas je mirnije - a precizan izvestaj cemo imati uskoro zato sto smo poslali dvojicu generala na lice mesta tako da u vecernjim casovima ocekujemo od njih izvestaj o stanju na terenu".

O tome sta policija u ovom trenutku moze da ucini koministra MUPa Stevan Nikcevic kaze:

"Ono sto sada ogranicava Ministarstvo unutrasnjih poslova je zelja da striktno ispostujemo sve klauzule is proslogodisnjeg sporazuma, ali nazalost napad je tako zestok da nam se cini da bi nam u ovom momentu trebala upotreba vojnih sredstava - dakle delimicno angazovanje vojske. To je politicka odluka i ona bi na neki nacin mogla da ugrozi sporazum i zato sa takvom odlukom treba sacekati. Bojim se da bi odugovlacenje moglo da dovede do toga da se zelje siptarskih terorista ostvare, a to je da se nase snage povuku do samog Bujanovca".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: