Petak, 19.01.2001.

10:48

MICUNOVIC: DO KRAJA GODINE JUGOSLAVIJA STALNI CLAN SE

Izvor: B92

Default images
Predsednik Veca gradjana Skupstine Jugoslavije Dragoljub Micunovic izjavio je FoNetu da ocekuje da jugoslovenski parlament naredne nedelje na zasedanju Parlamentarne skupstine Saveta Evrope dobije status specijalnog gosta u najstarijoj evropskoj organizaciji.

Micunovic, koji ce predvoditi jugoslovensku parlamentarnu delegaciju na zasedanju u Strazburu, ocenio i da je "moguce da Jugoslavija vec u drugoj polovini ove godine postane punopravni clan SE", iako taj proces ponekad traje i po nekoliko godina.

"Ukoliko budemo dobro saradjivali, predstavnik SE ce ovde otvoriti svoju kancelariju i ja verujem da cemo moci da ubrzamo tu proceduru", rekao je Micunovic i dodao da je za punopravno clanstvo neophodno ispuniti jos neke uslove, kao sto je izmena nekih zakonskih resenja i prihvatanje akata SE, posebno u oblasti ljudskih i manjinskih prava. "Postoji procedura za prijem u Savet Evrope, obicno se prodje prva stepenica prilagodjavanja, a to je status specijalnog gosta", podsetio je Micunovic. On je objasnio da taj status dozvoljava prisustvo svim sednicama SE, ucesce u njihovom radu, pristup svim informacijama i odredjenim fondovima SE, kao i "dobijanje bitnih elemenata za clanstvo u tom Savetu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: