Sreda, 08.11.2000.

21:27

PAPANDREU: GRCKA CE PLATITI DEO STRUJE KOJU SRJ UVEZE

Izvor: B92

Default images
Grcki ministar inostranih poslova Jorgos Papandreu u sredu je izjavio da ce Grcka pomoci Srbiji u resavanju energetskih problema i najavio da ce Grcka platiti deo jugoslovenskog racuna za struju koja ce biti uvezena. Papandreu je u sredu u Atini razgovarao sa jednim od lidera DOS-a Zoranom Djindjicem o stanju u SRJ i o ranijim dogovorima o grckoj pomoci Srbiji. Posle gotovo dvocasovnog razgovora, Papandreu i Djindjic novinarima su preneli stavove mahom o ekonomskim pitanjima, a znatno manje o politickim temama.

Papandreu je najavio da ce Grcka Srbiji uputiti "hitnu ekonomsku pomoc, posebno u energentima - struji, nafti i mazutu", kao i humanitarnu u vrednosti od oko 115 hiljada nemackih maraka. Sef grcke diplomatije je obecao i dugorocnu pomoc za obnovu jugoslovenske privrede iz grckog programa vrednog sto miliona dolara. On je rekao da ce Grcka platiti struju koja ce Jugoslaviji biti isporucena iz Bugarske, Rumunije i Ukrajine. Generalni sekretar grckog Ministarstva inostranih poslova Ilijas Plaskovitis rekao je da ce Grcka narednih dana "znacajno povecati isporuke struje SRJ" i da ce ona biti kupljena u drugim zemljama. Grcka vlada ce podstaci i privatne firme da ulazu i posluju sa SRJ, a angazovace se u korist SRJ i u Agenciji za obnovu Evropske unije, cije je regionalno sediste u Solunu, kazao je Papandreu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: