KOSTUNICA U JEDNODNEVNOJ ZVANICNOJ POSETI NORVESKOJ

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.10.2000.

20:03

Default images
Jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica boravice u utorak u jednodnevnoj zvanicnoj poseti Kraljevini Norveskoj. Kako javlja Beta, Kostunica ce razgovarati sa norveskim premijerom Jensom Stoltenbergom, ministrom inostranih poslova Turebjernom Jaglanom i clanovima stalnih komiteta za inostrane poslove i Ustav norveskog parlamenta. Jugoslovenskog predsednika ce primiti i norveski kralj. Glavna tema razgovora u Oslu trebalo bi da bude pomoc Norveske regulisanju clanstva SRJ u Medjunarodnom monetarnom fondu. Od vlade u Oslu se ocekuje da pomogne u obezbedjivanju 128 miliona dolara koliko SRJ duguje ovoj medjunarodnoj finansijskoj instituciji. Novac bi odmah bio vracen zajmodavcu iz specijalnih prava vucenja koje bi SRJ u MMF stekla odmah po regulisanju svog statusa. Kako su prosle nedelje saopstili predstavnici Narodne banke Jugoslavije, tokom ove posete ce se razgovarati i o mogucoj pomoci Norveske SR Jugoslaviji u sirovoj nafti i ribljem brasnu.

Goran Svilanovic, koji bi trebalo da bude naredni ministar inostranih poslova SR Jugoslavije, rekao je da je sa jugoslovenskim predsjednikom Vojislavom Kostunicom razgovarao o putovanjima koja im predstoje, a koja su, "izmedju ostalog, vezana za Evropski parlament". Odgovarajuci na pitanje koje je prvo putovanje koje mu predstoji, Svilanovic je rekao da ce ti biti ministarski sastanak o ljudskim pravima u Rimu 3. novembra, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: