Petak, 13.10.2000.

23:30

ZIZIC I BULATOVIC: ZA SARADNJU SA DPS U SAVEZNOJ VLADI

Izvor: B92

Default images
Potpredsednik SNP-a, Predrag Bulatovic izjavio je za B92 da ce "prema dinamici koja se moze ocekivati, Savezna vlada biti formirana u narednih 15 dana, kada se zavrse konsultacije sa svim politickim partijama u Jugoslaviji".Prema njegovim recima, Glavni odbor SNP-a ce sredinom sledece nedelje odluciti o kandidatu za mandatara nove Savezne vlade. "Otvoreni smo da sa koalicijom "Da zivimo bolje" razgovaramo o tome da participiraju u Saveznoj vladi i na drugim mestima odlucujucim za sudbinu ove zemlje", rekao je Bulatovic. "Sada je vrijeme za dijalog i kompromis. SNP je spremna da pravi kompromis u interesu naroda i drzave. Ne zelimo nikoga da iskljucimo, niti da budemo faktor destabilizacije prilika u Srbiji", naglasio je Bulatovic, dodajuci da nije uopste razmisljao o tome da on bude savezni premijer, vec da je verovatnije da to bude Zoran Zizic.

Potpredsednik Socijalisticke narodne partije, Zoran Zizic izjavio je za Radio B92 da "nije vodjen razgovor o licnosti iz SNP-a koja bi bila novi savezni premijer" i dodao: "Socijalisticka narodna partija je izrazila otvorenost i spremnost da se sve snage koje su iskreno za Jugoslaviju ukljuce u harmonizaciju odnosa u SRJ koja je nas osnovni politicki cilj. Nismo razgovarali o detaljima, to tek sledi. SNP ce prvo saslusati sta kaze gospodin Kostunica, a onda cemo razmisliti i dati coveka koji moze odgovoriti jednom ovako znacajnom, ozbiljnom i odgovornom poslu." Zoran Zizic je mogucnost formiranja ekspertske vlade prokomentarisao sazeto: "Za ekspertsku vladu nisu potrebni izbori, sto smo isli na izbore ako hocemo ekspertsku vladu?"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: