Medvedev nemoćan – Zverev osvojio Završni masters!

Nemački teniser Aleksander Zverev osvojio je Završni masters u Torinu, nakon trijumfa u finalu nad Danilom Medvedevim.

Izvor: MT

Nedelja, 21.11.2021.

16:15

Medvedev nemoćan – Zverev osvojio Završni masters!
Foto: Profimedia

Treći igrač planete je slavio rezultatom 6:4, 6:4 i tako stigao do druge titule u ovom takmičenju, nanevši poraz braniocu trofeja.

Zverev je prekinuo niz od pet pobeda Medvedeva u međusobnim duelima i sada je skor izjednačen, 6-6.

Takođe, uspeo je da se osveti Rusu za poraz u grupnoj fazi Torina i na sjajan način kruniše sezonu, u kojoj je osvojio još i Akapulko, Beč, Madrid, Olimpijske igre, Sinsinati.

Medvedev do ovog susreta nije imao niti jedan poraz na ATP finalu, ali u ovom meču jednostavno nije imao šanse da naudi protivniku.

Nakon početnih gemova, u kojima su serveri bili sigurni, ruka je prva zadrhtala Medvedevu.

Rus je uzeo prvih pet poena na meču, ali je potom Nemac vezao sedam i u trećem gemu stigao do tri brejk lopte.
Kod prve Medvedeva je spasao servis, ali je kod druge Zverev imao mnogo sreće i uz pomoć mreže zadao prvi udarac rivalu.

Rutinski je potvrdio brejk, da bi u petom gemu stigao do još jedne prilike. Ipak, u jedinom gemu koji se igrao na razlike u prvom setu, Medvedev je preživeo.

Usledili su mirniji gemovi, a nešto kasnije je i Zverev, nakon 33 minuta igre, rutinski priveo prvi set kraju, 6:4.

Nije mogao bolje treći igrač sveta da započne drugi set – odmah je na startu oduzeo servis rivalu, zahvaljujući grešci Medvedeva iz forhenda.

Rus je delovalo za nijansu bolje u drugom nego u prvom setu, ali daleko od toga da je imao neku veliku šansu da se vrati u duel.

Na razliku se igralo samo u jednom gemu na servis Zvereva, koji je malo po malo prilazio pobedi, koju je na kraju i ostvario.

Za Zvereva sezona je gotova, dok će Medvedev sa selekcijom Rusije učestvovati na Dejvis kupu, koji kreće krajem iduće sedmice.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli: