Utorak, 20.02.2024.

22:49

Predsednik Srbije: Zvezda i Partizan dobijaju podjednako

redsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da država ulaže podjednako i u Crvenu zvezdu i u Partizan kao i da ulaže mnogo novca u oba kluba.

Izvor: B92

Predsednik Srbije: Zvezda i Partizan dobijaju podjednako
Foto: Tanjug/Nemanja Jovanovic

"Uspeo sam u tome da ceo narod misli isto što i ja, čak i oni koji ne smeju to da kažu. A to je da ulažemo mnogo novca u njih, a da je sve ostalo traženje alibija za sopstvene neuspehe", rekao je Vučić gostujući na Javnom servisu.

On smatra da je "priča" oko Crvene Zvezde i Partizana veoma uspešna.

"Zato i ulažemo taj novac i srećan sam zbog uspeha i Crvene zvezde i Partizana. Ali oni meru uspeha traže u pobedi nad onim drugim, odnosno u porazu onog drugoga, a ne u sopstvenim uspesima", rekao je Vučić.

On je naveo da Partizan dobija od države nešto više novca u fudbalu od Zvezde, jer je Zvezda imala i veće prihode, ali i da postoje razni načini da se gleda na prihode, pa tako navodi i da neki od privatnika koji ulažu u ta dva kluba to rade, jer ih je država zamolila.

"Partizan dobija više novca u fudbalu od Zvezde"

"Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde. Privatnici koji ulažu to rade jer ih država zamoli.Uvek se trudimo da to merimo na ravne časti, jer nije sve u onom novcu koji vidite na prvu, pa sad kao 'Partizan je dobio manje u košarci'. Nije dobio manje. Nemoj da vam pričam i o (beogradskoj) Areni koja je cena i nemoj da pričam i o privatnicima i o svemu drugom. Dobijaju podjednako. I država je ponosna na to što ulaže taj novac", rekao je Vučić.

On je istakao da se on lično uvek zalaže za privatizaciju srpskih klubova, ali da ljudi to ne vole da čuju.

"To je jedina stvar za koju vam kažem unapred da nemam snage da izvedem, zato što je opšte licemerje i u našem društvu. Svi znaju da bez toga ne možemo, niko svoju glavu neće da poturi", ocenio je Vučić.

Dodao je da Srbija ulaže pet puta više novca u sport nego što je to bio slučaj do 2012. godine.

"Zadovoljan sam zbog toga, ulažemo u rukomet mnogo više, u odbojku mnogo više, u vaterpolo mnogo više. Verujem da će ponovo doći velike generacije. I nastavićemo to da radimo. Za mene je uspeh deset medalja na olimpijskim igrama. Ne zaboravite da smo imali mnogo više i u Riju i u Tokiju, nego što smo imali u Londonu i Pekingu", zaključio je Vučić.

Predsednik je podsetio da će nagrade za zlato, srebro i bronzu na OI iznositi 200.000, 80.000 i 60.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli: