Ben slomio odličnog Kahrimana – Zvezdin minimalac uz muke

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su niški Radnički 1:0 (0:0) u Beogradu u 14. kolu Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MS

Nedelja, 24.10.2021.

16:23

Ben slomio odličnog Kahrimana – Zvezdin minimalac uz muke
foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Odlučujući trenutak na stadionu "Rajko Mitić", pred skoro 7.000 gledalaca, dogodio se u 54. minutu kada je El Fardu Ben pogodio na asistenciju Luija Dionija.

Nisu Nišlije bile daleko od iznenađenja, vukao ih je bivši golman Zvezde Damir Kahriman, ali nije mogao kod presudnog momenta jer su saigrači ispustili iz vida Bena.

Bez prevelike energije, možda i kao odraz duela u Danskoj pre tri dana, izabranici Dejana Stankovića su upisali tri boda.

I tako nastavili trku za liderom Partizanom, od koga su na pet bodova uz meč manje. Od starta smo videli inicijativu na gol gostiju iz Niša, sve se vrtelo oko kaznenog prostora, ali bez nekih stopostotnih šansi, delom i zbog ultra defanzivnog stila Radničkog.

I tako do kraja prvog poluvremena. Pretili su Falko u više navrata, Ben, Dioni, uz uglavnom šuteve iz daljine, ali je sve to bilo slabo za Damira Kahrimana, nekadašnjeg čuvara mreže crveno-belih.

Radnički je samo jednom pripretio iz kontre, pa je tako prvih 45 minuta bilo praktično bačeno. U nastavku smo videli življu igru, pre svega Crvene zvezde, i odmah gol.

Mirko Ivanić je pokrenuo akciju, izbacio Dionija, a Francuz kao na tacni poslužio Bena da na prazan gol se upiše u strelce.

Taj potez potpuno je slomio bedem ekipe Radoslava Bataka, koja je morala više da se otvori, ali ni to nije donelo rezultat, niti prevelika uzbuđenja.

Crvena zvezda je rutinski došla do tri boda, iako je morala da se pomuči sve dok nije otvorila Radnički.

Meč dva tima pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Podeli: