Srbija "prespavala" 87 minuta i lako pala u Japanu VIDEO

Reprezentacija Srbije izgubila je od Japana 1:0 u prijateljskoj utakmici na Kirin kipi.

Izvor: MS

Petak, 11.06.2021.

11:30

Srbija
Foto: FSS

Jako loš meč odigrali su "Orlovi" u Kobeu, iako možda rezultat ne odslikova toliko stanje.

Meč je odlučio Junja Ito posle neoprezne postavke odbrane Srbije posle jednog kornera na startu drugog dela.

Kapiten na ovom meču Stefan Mitrović je ispustio Ita, koji je usamljen na drugoj stativi savladao rasploženog Predraga Rajkovića. Kombinovan tim Dragana Stojkovića Piksija, osim tri minuta u finišu prvog dela, nije uradio ništa.

Praktično je "prespavao" utakmicu, ni Japan nije blistao, ali je uspeo da pripreti nekoliko puta i, kada se sve sumira, zasluženo slavi.

Srbija je stvorila dve šanse u periodu od 41. do 43. minuta i to je bilo to.

Prvo je Dejan Joveljić prebacio gol solidnim udarcem sa oko 20 metara, da bi najbolji strelac Superlige Milan Makarić promašio šansu utakmicu.

Imao je zicer posle odličnog pasa Uroša Spajića, ali je "zgužvao" loptu i iznervirao Piksija toliko da je morao da baci flašicu sa vodom o travu. Napadač Radnika na poluvremenu je ostao u svlačionici. I to je bilo sve od "Orlova", tanko, bezidejno – kao na treningu. Nešto slično kao protiv Jamajke pre četiri dana (1:1).

Samo što je Japan, ipak, nešto bolja selekcija i to se vidi u rezultatu.

Prelaznu ocenu bi mogao da dobije jedino golman Rajković sa nekoliko odličnih intervencijaja, među kojima su se posebno istakle dve doskorašnjem napadaču Partizana Takumi Asanu u samom finišu.

Sva dešavanja sa te utakmice pratili smo u LAJV BLOGU B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

215 Komentari

Podeli: