Partizan razbio Vojvodinu VIDEO

Fudbaleri Partizana pobedili su Vojvodinu u derbiju 17. kola Linglong Superlige Srbije rezultatom 4:1 (2:0).

Izvor: SS

Nedelja, 21.11.2021.

15:00

Partizan razbio Vojvodinu VIDEO
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Crno-beli su bili apsolutno nadmoćni protiv Novosađana koji se nisu potrudili da opravdaju epitet derbija kola.

Iako je trener "lala" najavio da će igrati ofanzivan fudbal u Humskoj, ne samo da to nije bio slučaj, nego se njegov tim branio, manje-više, tokom svih 90 minuta.

Partizan je izveo 11 kornera, naspram samo dva Vojvodine (prvi u 80. minutu), a i ostale brojke uključujući one o šutevima ka golu rivala su bile na strani "parnog valjka" – 13:4.

Partizan je zasluženo slavio ponovo pobegavši Crvenoj zvezdi na šest bodova razlike na vrhu tabele, uz utakmicu više od najvećeg rivala. Partizan je prvu veliku šansu imao u petom minutu kada je Lazar Pavlović šutirao, a Nikola Simić odbranio, a onda još bolju u 21. kada je Slobodan Urošević u dva navrata mogao da zatrese mrežu, ali je Simić ponovo reagovao na pravi način.

U 36. minutu poklekla je odbrana Vojvodine. Aleksandar Miljković je centrirao sa desne strane, lopta se od Uroševića odbila do Danila Pantića i usledio je rezantan udarac levom nogom u desni ugao za vođstvo domaćih.

Šest minuta kasnije Kvinsi Menig je duplirao prednost. Izveo je Holanđanin minijaturu, iskoristio veliki prostor koji su mu ostavili čuvari i efektno pogodio sa ivice kaznenog prostora. Vojvodina se vratila u život posle samo tri minuta igre u nastavku. Veliku grešku napravio je Miloš Jojić, namestio priliku Nemanji Čoviću, a on je nesebično proigrao Veljka Simića i usledio je sjajna realizacija.

Momentum je prešao na stranu gostiju, ali oni ove večeri nisu pokazali ništa više od toga. Partizan je brzo povratio inicijativu, nastavio da napada i u razmaku od tri minuta je sa dva gola rešio sve dileme.

Najpre je Rikardo Gomeš sjajno skočio posle kornera Jojića i efektno pogodio glavom, da bi se potom i sam Jojić upisao u listu strelaca u 72. minutu za konačnih 4:1. Na kraju je Aleksandar Stanojević šansu pružio i tinejdžerima Marku Milovanoviću i Mihailu Iliću koji je debitovao u crno-belom dresu.

Utakmicu smo pratili putem Live BLOG-a na B92.net:

Linglong Superliga Srbije, 17. kolo

Petak
TSC – Metalac 1:2 (1:1)
Stanojev 23 – Đurić 21, 90+1

Subota
Proleter – Voždovac 1:0 (1:0)
Ortis 30
Radnik – Kolubara 1:1 (0:1)
Milovanović 86p – Đuranović 28
Napredak – Radnički N. 1:1 (1:0)
Stanković 26ag – Aksentijević 50

Nedelja
Mladost – Crvena zvezda 1:5 (1:1)
Bojović 9 - Katai 30, 53, 65, Kanga 59, Ivanić 61
Partizan – Vojvodina 4:1 (2:0)
Pantić 36, Menig 42, Gomeš 69, Jojić 72 – V. Simić 48
17.00 Spartak – Radnički 1923

Ponedeljak
15.00 Čukarički – Novi Pazar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

120 Komentari

Podeli: