Otvara se najveći panoramski točak na svetu

Od narednog meseca u turističkoj ponudi Dubaija naći će se i panoramski točak, koji će ujedno biti najveći na svetu.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

10:36

Otvara se najveći panoramski točak na svetu
Foto: Profimedia

Najveći točak za panoramsko razgledanje grada na svetu biće visok 250 metara, te će biti 80 metara viši od najvećeg panoramskom točka u Las Vegasu. Biće otvoren 21. oktobra u Dubaiju.

"Rekordni Ain Dubai zaseniće Singapur flajer, kao i popularno Londonsko oko, od kojeg će biti dvostruko veći", naveo je direktor projekta Ronald Drejk.

Šta morate da znate pre putovanja u Dubai?

Konstrukcija Ain Dubaija imaće 48 zatvorenih kabina, od kojih neke mogu da prime i do 40 putnika. Ukupno 1.750 zainteresovanih građana imaće priliku u jednom trenutku da razgleda grad iz ovog veličanstvenog zdanja.

"Svaka kabina veća je od dva dvospratna autobusa. Na točku će biti dostupne tri vrste kabina, jedne će imati striktno posmatračku ulogu, druge će uključivati i pristup hrani i piću, a treća vrsta kabina definiše se kao privatna i može se prilagoditi za večere, poslovne sastanke i druge događaje", navodi Drejjk.

Svaka vožnja će trajati 38 minuta, a prilikom nje posetioci će moći da uživaju u pogledu na grad, ali i na obalu Dubaija.
Po otvaranju Ain Dubaija, ova turistička lokacija nastojaće da se pozicionira visoko u svetskom vrhu kad je reč o ovakvoj vrsti turističke ponude.

Ekonomista Osman Kalid rekao je da je fokus na turizam bio jedna od glavnih strategija UAE, a pogotovo Dubaija, kao i da je otvaranje najvećeg panoramskog točka samo nastavak aktvinosti na jačanju takozvanog avanturističkog i luksuznog turizma u Dubaiju.

U Dubaiju otvoren najviši "beskrajni" bazen na svetu VIDEO

U julu 2021. godine zvaničnici u Dubaiju otvorili su 200 metara dubok bazen s podvodnim gradom, a u proteklom periodu otvoren je i jedan od najdužih zip-lajnova na svetu XLine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli: