Sreda, 07.03.2001.

19:22

"DIPLOMATSKA BITKA OKO MAKEDONSKOG PREDLOGA O TAMPON ZONI"

Izvor: B92

Default images
U problematicnoj zoni na severnoj granici Makedonije u sredu je mirno i nisu registrovani nikakvi incidenti, saopstio je portparol makedonskog Ministarstva odbrane Djordje Trandafilov na redovnoj pres konferenciji, prenosi Safet Bisevac, dopisnik Radija B92 iz Skoplja.

Makedonski premijer Ljupce Georgijevski je u sredu odbio da komentarise izjavu generalnog sekretara NATO Dzordza Robertsona, da se u NATO razmatra mogucnost povratka jugoslovenskih vojnika u Zonu bezbednosti na makedonsko-jugoslovenskoj granici u delu granice sa Kosovom. "Nemam komentar. To je stvar Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija" , rekao je Georgijevski i dodao da je ocigledno da se oko makedonskog predloga o formiranju tampon zone vodi velika diplomatska bitka. "Neki bi da blokiraju celi proces, neki su zainteresovani da se jugoslovenski vojnici vrate na granicu. Ima i onih koji u ovoj zoni zele Kosovski korpus", izjavio je Georgijevski i ocenio da bi za Makedoniju bilo najbolje da seuovoj zoni rasporede vojnici iz neutralnih zemalja. "Od Amerikanaca ne mozemo ocekivati da to urade iz razumljivih razloga", naglasio je makedonski premijer, javlja dopisnik Radija B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: