Ponedeljak, 01.10.2001.

19:30

Oliver Ivanovic: Prvo saglasnost Savezne republicke Vlade

Izvor: B92

Default images
Komentarisuci mogucnost organizovanja paralelnih izbora i institucija na severu pokrajine, clan Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanovic u izjavi za B92 u ponedeljak, rekao je:

 »Mislim da pojedinci u Kosovskoj Mitrovici ili, uopste, na Kosovu i Metohiji, sa tako tvrdim stavovima ponekad ne uvazavaju realnost, a to je da se Srbi na Kosovu i Metohiji  zapravo bore za svoj opstanak, ali ne kao etnicka grupa ovde, nego kao deo, rekao bih, Republike Srbije, koja u sustini ima problem sa delom svoje teritorije i albanskom populacijom na delu svoje teritorije. To znaci da mi ne mozemo ni slucajno dozvoliti sebi da pojedinacnim nastupima i individualnim politickim pokretima animiramo javnost za jednu ili drugu opciju, pre nego sto za tako nesto dobijemo punu saglasnost Savezne republicke Vlade, Koordinacionog centra, sto da ne i DOS-a i svih onih ciji se glas u ovakvim prilikama slusa. Znaci, zajednicki nastup svakako«.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: