Subota, 20.10.2001.

22:29

Rugova: Ubistva s politickom pozadinom

Izvor: FoNet

Default images
Ubistvo novinara i clana licnog obezbedjenja lidera Demokratskog saveza Kosova Ibrahima Rugove u Srbici albanske vodece partije ocenjuju kao akt koji narusava i steti ugledu Kosova, javlja KosovaLajv. Ta ubistva Rugova je ocenio kao "napade s politickom pozadinom", navodeci da se "ubistvo Besima Dajakua smatra napadom na Demokratski savez Kosova i zajednicke institucije Kosova i UNMIK, a ubistvo Besima Kastratija napadom na slobodno novinarstvo". Rugova je apelovao na sve gradjane Kosova i Metohije, a posebno na politicke snage, da pomognu u zaustavljanju kriminala i kriminalaca "kako bi izbori protekli u miru". DSK ce u znak protesta u naredna dva dana prekinuti svoju izbornu kampanju i nece odrzavati predizborne skupove, rekao je clan Izbornog staba te partije Toma Hajdari.

Predstavnici Alijanse za buducnost Kosova i Demokratske partije Kosova izjavili su da su veoma "zabrinuti" i traze od gradjana Kosova da pokazu razum prema procesima kroz koje prolazi Kosovo. "Svaki incident steti politickim procesima u zemlji, zato smo uvek pozivali na razum, mir i uzvisen razvoj. Protiv smo svake vrste nasilja i drugih delovanja koja stete Kosovu", rekao je clan Predsednistva Alijanse za buducnost Kosova Bujar Dugoli. Za Demokratsku partiju Kosova "incident od petka uvece je najtezi" koji se dogodio od pocetka izborne kampanje i steti ugledu Kosova. Rukovodstvo te partije apeluje na mir i trazi od policije UNMIK ubrzanu istragu u pronalazenju pocinilaca tog kriminalnog dela. "Nemamo podataka o motivima za to ubistvo", izjavio je Ramadan Avdiu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: