Dizni odabrao Snežanu - meleskinja sa "neverovatnim glasom"

Kompanija "Dizni" juče je objavila da je za ulogu Snežane u igranom filmu po scenariju slavnog crtaća iz 1937. godine, odabrao mladu meleskinju Rejčel Zegler.

Izvor: B92

Sreda, 23.06.2021.

14:00

Dizni odabrao Snežanu - meleskinja sa
Foto: Profimedia

Mlada glumica je odabrana i za ulogu Marije u rimejku "Priča sa zapadne strane" u režiji Stivena Spilberga, čije prikazivanje je, zbog pandemije, odloženo za decembar 2021. godine.

Rejčel Zegler, ćerka Kolumbijke i Poljaka, istakla se glumeći u školskim mjuziklima u Nju Džersiju, odakle i potiče. Bila je i nagrađena za ulogu Bel iza "Lepotice i zveri", Arijel iz "Male sirene" i Fione iz "Šreka".

Reditelj "Snežane" Mark Veb, poznat po režiranju filmova o Spajdermenu, impresioniran je vokalnim mogućnostima glumice i pevačice Zegler. Film je adaptacija bajke braće Grim, nemačkih lingvista, koji su prvu verziju objavili 1812. godine. Početak snimanja "Snežane" planiran je za 2022. godinu.

Odabir glumice mešane rase još je jedna potvrda novog smera Diznijevih studija, koji su ranije bili kritikovani da favoriziraju belce kao glavne likove.

Diznijevi iskoraci prema različitosti u prethodne dve godine bili su "Mulan" i "Aladin", takođe snimljeni u igranim verzijama nakon uspeha crtanih filmova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli: