Ko vodi u trci za nagradu Gremi?

Američki muzičar Džon Batist (John Batiste) i kanadski pevač Džastin Biber (Justin Bieber) vode po broju nominacija za muzičke nagrade Gremi, koje dodeljuje američka muzička industrija, objavljeno je danas.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins
Foto: Shutterstock/Kathy Hutchins

Sa 11 nominacija 35-godišnji Afroamerikanac čije nominacije obuhvataju više žanrova – R'n'B, džez, muziku američkih korena do klasičnih i muzičkih video-spotova daleko je ispred 27-godišnje kanadske pop zvezde koja ima osam nominacija.

Batist je nominovan za album godine za "We Are" kao i za ploču godine sa numerom "Freedom", koja je svojevrsna oda gradu Nju Orleansu.

Pevačice Doža Ket i Gabrijela Vilson, poznata pod umetničkim imenom H.E.R takođe imaju po osam nominacija, a Bili Ajliš sedam.

Olivija Rodrigo, 18-godišnja američka pevačica i glumica takođe ima sedam nominacija.

Imena dobitnika će biti objavljena 31. januara 2022. godine u Los Anđelesu na 64. ceremoniji dodele Gremi nagrada koju će prenositi televizija Si-Bi-ES (CBS) jedna od pet velikih nacionalnih televizijskih mreža u SAD, i sigurno takođe preko interneta.

Harvi Mejson mlađi, predsednik akademije muzičke industrije u SAD (Recording Academy) rekao je u saopštenju da te nominacije odražavaju "lepotu muzičkog pejzaža današnjice raznolikog i diversifikovanog".

Kao odgovor na stalne kritike zbog nedostatka diverziteta u nominacije dodate su dve kategorije na osam koliko ih je bilo prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 8 idi na stranu