Subota, 31.08.2002.

22:34

Rusi ipak u drugom krugu

Izvor: B92

Default images
Reprezentacija Rusije uspela je da izbori plasman u drugi krug Svetskog prvenstva, pobedom nad Venecuelom od 86:69 (24:20, 15:15, 24:15, 23:19).

Rusi su nastavili sa bledim igrama, i mnogo teze nego sto se ocekivalo uspeli da izbore pobedu protiv totalnog autsajdera iz Juzne Amerike. Tokom celog prvog poluvremena Venecuela je drzala prikljucak, iako su Rusi bili u vodjstvu. Viktor Dias i Ricard Lugo drzali su igru svog tima, koji je tek u nastavku dopustio Rusima da se odlepe. U timu Rusije najbolji je bio Andrej Kirilenko, a donekle su ga pratili Cigalkin i Savrasenko.

Rusi su solidno poceli i u prvim minutima nekoliko puta imali po 5 poena prednosti, ali su Venecuelanci uvek uspevali da ih stignu. Pocetkom druge cetvrtine, posle izjednacenja na 24:24, ruski tim za 130 sekundi pravi seriju 11:0. Medjutim, sledi 6 minuta bez ksa iz igre, pa juznoamericki tim ponovo hvata prikljucak.

U prva tri minuta nastavka Rusi prave 14:0, a poslednji kos u nizu bila je trojka Basminova uz faul. To je konacno prelomilo mec, jer je rezultat bio 53:35. Venecuela je nekoliko puta uspela da pridje na minus 10, jer se igralo u naletima, ali nijednom blize od toga.

Kuriozitet utakmice je da Venecuela nijednom nije bila u vodjstvu. Sada Ruse ocekuju mecevi sa SAD, Nemackom i Kinom, i njihove sanse za plasman u cetvrtfinale ulaze u domen teorije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: