"Kids" i "Snus" droga među đacima: Oglasio se MUP

Povodom informacija da su se na tržištu u Srbiji pojavile psihoaktivne supstance u obliku žvaka, tzv. "Kids" droga i "Snus".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Deposit/ToskanaInc
Foto: Deposit/ToskanaInc

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da njihovi službenici, prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga, istu oduzimaju.

Posle toga se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, tj. drogi.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.

Snus je duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

MUP navodi da je potrebno da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti vezanih za borbu protiv droga.

"Molimo roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja ovakvih informacija posredstvom društvenih mreža iste dostave najbližoj policijskoj stanici", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Pročitajte još:

Privatna arhiva/b92
Privatna arhiva/b92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu