Vulin: "Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji"

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nije uvela i neće uvoditi sankcije Rusiji.

Izvor: Beta
Podeli
 EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Vulin je rekao da Srbi, bez obzira gde žive, moraju da budu "jedinstven politički narod" i da o nacionalnim pitanjima zajedno donose odluke.

"Evropa je skup teritorija, ne skup država, niti ih ko šta pita, niti o sebi sami odlučuju, drugi im biraju i prijatelje i neprijatelje. Srbija je jedna od poslednjih država u Evropi, država koja nije uvela sankcije Rusiji i neće uvoditi sankcije Rusiji", rekao je on na "Krajiškom crkveno-narodnom saboru 'Krušedolska zvona 2022' " kod manastira Krušedol na Fruškoj gori, preneo je njegov kabinet.

On je ocenio da "drugi" ne vole kad Srbija "progovori", jer to znači da je Srbija "jaka i ujedinjena".

"Nije Republika Srpska nastala voljom velikih sila, već je nastala potrebom srpskog naroda da se jasenovački genocid nikada više ne ponovi, da više nijedno srpsko dete ne ostane bez zaštite svoje države. I zato, ne puštamo više nikad nikome da odlučuje o nama umesto nas", kazao je on.

"Krajiški crkveno-narodni Svesrpski sabor 'Krušedolska zvona 2022' " po 16. put su kod manastira Krušedol danas priredili Udruženje Srba iz Hrvatske, Asocijacija izbjegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Zavičajni klub "Slavonija" iz Inđije i Eparhija Sremska.

U manastirskoj crkvi služeni su liturgija i parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. veka, a posle "trpeze ljubavi u manastirskoj blagovaonici", ispred manastira je izveden kulturno-umetnički program, kao "smotra duha i narodnog stvaralaštva izvornih muških i ženskih pevačkih grupa i više KUD-ova koja čuvaju i neguju običaje, folklor i tradiciju zavičaja", a učestvovale su i grupe iz Republike Srpske, objavili su organizatori Sabora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu