Premijerka posetila žitelje naselja Bežanijska kosa: "Svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija"

Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić posetila je danas žitelje naselja Bežanijska kosa.

Izvor: B92
Podeli
EPA/Andrej Cukic
EPA/Andrej Cukic

Oni su iskazali nezadovoljstvo povodom pokušaja investitora da izmeni Plan detaljne regulacije i sagradi tri solitera od 100 i 120 metara.

Građani okupljeni oko inicijative "Bežanija ostaje, kosa prkosi" stavili su do znanja da ne žele nove nebodere u svom komšiluku.

"Bunimo se i protiv izbijanja nove ulice na Bežanijskoj kosi, sa suprotne strane SRC "11. april". Zato za dokument koji je na javnom uvidu pripremamo jasne primedbe, koje ćemo i predstaviti na raspravi 31. maja. Ako bi se projekat koji je planiran realizovao, to je novih 3.200 stanovnika i 1.500 automobila, čime ćemo imati nesnosne saobraćajne gužve, ali i veliki pritisak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

Takođe, i sportski tereni koji su decenijama predstavljali trening centar za sve građane biće ugroženi. Izgradnjom će se ugroziti i železnički tunel koji ide ka Tošinom bunaru, pošto bi se šipovi ukopali svega pet metara iznad njega".

Većina okupljenih građana se složila sa ovim i ponovila identične primedbe.

Premijerka ih je saslušala i rekla da je stiglo 110 primedbi i da postoji tim koji će ih sve proceniti.

"Ako mene pitate, ni meni nema naročito smisla da ovde dolaze takvi soliteri, ali takođe i svi zajedno treba da nađemo način da se grad razvija", zaključila je Ana Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 68 idi na stranu