MUP: Netačni navodi Slavice Radovanović

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su apsolutno netačni navodi koje je iznela Slavica Radovanović, bivši pripadnik MUP-a.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/ToskanaINC
Ilustracija: Shutterstock/ToskanaINC

Ona je izjavila da policija može da otkrije ko šalje lažne dojave o bombama iz inostranstva, ali da to ne čini.

''Svi pripadnici policije, a posebno pripadnici Uprave kriminalističke policije izuzetni su stručnjaci i profesionalci u svom poslu i glavni nosioci borbe u specijalnom ratu koji se vodi protiv naše države. Gospođa Radovanović koja je radila u Upravi za obrazovanje u MUP-u Srbije sigurno zna koliko su njene kolege koje se bave problematikom terorizma posvećene svom poslu i zato ovakav vid optužbi od strane bivše koleginice zaista čudi'', navodi se u saopštenju MUP-a.

Iz MUP-a podsećaju da je srpska policija identifikovala lokacije više mejl adresa sa kojih su stigle preteće poruke o postavljenim bombama i o svemu obavestila inostrane partnere od kojih očekuje adekvatnu reakciju i procesuiranje počinilaca.

Lažne prijave o postavljenim bombama stizale su i od građana Srbije, a pripadnici MUP-a su ih vrlo brzo identifikovali i procesuirali, dodaje se u saopštenju.

''Takođe, neobjašnjivo je i to zašto gospođi Radovanović toliko smeta posvećenost, marljivost i odgovornost koju pokazuje ministar policije Aleksandar Vulin. Ovo je zaista jedinstven primer da bivši pripadnik MUP-a kritikuje ministra policije zato što mnogo radi, zato što je u ključnim momentima uz svoju policiju na terenu, zato što je otvoren za javnost i zato što je iskren prema građanima Srbije'', navode još iz MUP-a.

U saopštenju pozivaju Radovanović ''da se uzdrži od mržnje i politikanstva, da se iako predstavnik jedne političke partije i opcije, ipak, ponaša odgovorno i racionalno i da kao bivši pripadnik MUP-a ne pristupa paušalno jednom globalnom problemu kakav je pretnja dojavom o podmetnutoj bombi''.

''Koristiti MUP za politički obračun je bezobrazno, a optuživati pripadnike MUP-a da povodom dojava o bombama ništa ne preduzimaju, a mogu, nečasno je, posebno ako dolazi od nekog ko je i sam bio deo našeg sistema.

I naravno, sa velikim nestrpljenjem očekujemo da nam neka država da primer kako je rešila problem lažnih dojava o bombama'', dodaju iz MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 112 idi na stranu