Pretnja Zapadu: Rusija dobija nove avione sa hipersoničnim raketama

"Novi avioni sa hipersoničnim naoružanjem biće predati na borbeno dežurstvo vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sledeće godine".

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/EFE/ YURI KOCHETKOV
EPA/EFE/ YURI KOCHETKOV

Pročitajte još:

Prekretnica Amerike i Rusije?

"Rusija će odgovoriti na proterivanje diplomata"

Ovo je izjavio u intervjuu za list "Krasna zvezda" zamenik glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Andrej Judin.

"Sledeća godina u vazduhoplovnim vojnim jedinicama Vazdušno-kosmičkih snaga proglašena je za godinu letačke obuke, a za protivvazdušnu, protivraketnu odbranu i kosmičke snage – za godinu borbenog dežurstva. Takođe nam predstoji da stavimo na borbeno dežurstvo i perspektivne modele oružja, vojne i specijalna tehnike, uključujući i hipersonično oružje", precizirao je on.

Judin je dodao da je u okviru državnog odbrambenog naloga u 2022. godini planirana nabavka više od 200 jedinica osnovnog naoružanja, vojne i specijalne tehnike.

Rusija je trenutno jedina zemlja na svetu sa hipersoničnim raketama na dužnosti ili i visokoj stepeni borbene gotovosti.

Oružane snage Rusije imaju avionske sisteme „Kinžal“ sa hipersoničnom raketom, hipersonična raketa "Cirkon" je na državnim ispitivanjima, a u službi su i strateške rakete sa hipersoničnim blokom "Avangard".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 442 idi na stranu