Haos u studiju TV Prva: Šešelj napustio emisiju; Darko Mladić najavio reviziju presude

Vojislav Šešelj i Darko Mladić gostovali su u jutarnjem programu na TV Prva, gde su razgovarali o presudi koja je doneta Ratku Mladiću.

Izvor: B92, Prva TV
Podeli

Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor VIDEO/FOTO

"General Ratko Mladić će se sada naći na još većim mukama, pogotovo ako bude izručen u zatvor u Velikoj Britaniji. Britanci su izrazili stradostrasnu želju da on tamo služi kaznu. Time pokazuju šta misle o srpskom narodu u celini. Nije ni čudno što je Velika Britanija pokrenula onu rezolucije protiv Srbije zbog navodnog genocida", rekao je Šešelj.

Lider radikala je istakao da se nada da će se Rusija još više angažovati za generala Ratka Mladića.

Darko Mladić objasnio je da je general Ratko Mladić u takvom stanju da bi za njega izdržavanje kazne u Velikoj Britaniji ili Estoniji bilo smrtna kazna.

"Mi ćemo tražiti da mu se omogući da ide na lečenje. Pokušaćemo opet da pošaljemo tim lekarskih stručnjaka kod njega. Video sam tamo da je u holandskom zatvoru u kom se nalazi zatvor UN već su posete normalno dozvoljene. U ovom trenutku samo UN drže neka ograničenja i meni je bilo jasno od početka da su oni zloupotrebili koronu da bi generala Mladića odsekli od konsultacija sa lekarima i advokatima" rekao je Darko Mladić.

Darko Mladić je najavio reviziju presude i istakao da će izdvojeno mišljenje sudije Nijambe biti vrlo korisno odbrani za reviziju.

Šešelj napustio studio

Kada je predsednik SRS Vojislav Šešelj spomenuo i "lažnog haškog svedoka, preminulog novinara Dejana Anastasijevića", reagovala je voditeljka Marija Savić Stamenić i prekinula lidera radikala.

Pošto je voditeljka branila "kolege novinare", Šešelj je napustio studio.

"Nema poštovanja prema izdajnicima srpskog naroda. Dva hoštaplera branite", rekao je Šešelj i izašao iz studija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 226 idi na stranu