Staklorescu pravosnažno 30 godina zatvora za ubistvo pekara

Beograd -- Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora stakloresca F. G. zbog ubistva komšije pekara N. O.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto
Ilustracija: Depositphotos/ Kuzmafoto

Pročitajte još i:

Staklorezac iz Resavske osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva pekara

Priznao ubistvo prijatelja u centru BG, "pili pa se tukli"

Gavranović je u novembru 2017. godine ubio N.O. a potom njegovo telo sakrio u svojoj staklorezačkoj radnji, dok je u međuvremenu učestvovao u potrazi za Ostojićem, čija je porodica bila prijavila nestanak.

Ovom odlukom su kao neosnovane odbijene sve žalbe i potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, kojom je F. G. osuđen zbog krivičnog dela teško ubistvo, saznaje Tanjug.

Njemu je oduzeta imovinska korist od 2.000 evra, a porodica ubijenog je radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućena na parnični postupak.

Apelacioni sud smatra da je prvostepeni sud pravilno od olakšavajućih okolnosti za F. G. imao u vidu njegov raniji život, a od otežavajućih to da je lišio života svog dugogodišnjeg prijatelja, da je pritom iskazao veliku upornost, o čemu svedoči brojnost povreda koje mu je naneo.

Otežavajuća okolnost mu je i to što je nakon izvršenog krivičnog dela danima učestvovao u potrazi za N. O. čija je porodica bila prijavila nestanak, kao i zato što je sutradan upravo iz pekare ubijenog uzeo na poslugu kofu sa vodom kako bi počistio nered u svojoj radnji od prethodne večeri u kojoj se nalazilo telo ubijenog.

Na početku suđenja u julu 2018. godine F. G. je priznao da je ubio N. O. i rekao da se kaje.

Prema presudi, on je 3. novembra 2017. godine u večernjim časovima u svojoj staklorezačkoj radnji u alkoholisanom stanju iz koristoljublja ubio N. O., sa kojim se intenzivno družio duže vreme i od njega pozajmljivao novac, a i znao da sakuplja i poseduje novac za finalnu realizaciju otkupa poslovnog prostora u kojem se nalazi pekara.

Oni su prethodno tog dana sedeli zajedno u kafiću i pili alkoholna pića, a potom su otišli do staklorezačke radnje.

Dok su boravili u staklorezačkoj radnji on je N.O. dok se nalazio u položaju glavom naniže u odnosu na njega (sedeći ili ležeći položaj) naneo najmanje 26 udaraca čekićem i dletom po glavi, usled kojih je preminuo.

Njegovo telo je ostavio u paravanom odvojenom delu radnje, i potom se našao po dogovoru, sa I. S., koja je prethodno telefonom isnistirala da iste večeri vrati dug njenom drugu od 2.000 evra.

Potom se vratio do svoje radnje, uzeo torbicu N. O., izdvojio deo novca, koji je poneo sa sobom, a torbicu i deo novca i ličnih stvari ostavio u fioci i ponovo se našao sa I. S., koja ga je i dalje čekala u kolima kada joj je pokazao rukama novac u iznosu od 1.800 evra.

U torbici se nalazilo oko 5.000 evra. Ostatak novca, torbica i telo oštećenog su pronađeni prilikom pretresa staklorezačke radnje 6. i 7. novembra 2017. godine, a do pronalaska tela okrivljenog se postupalo pri prijavi o njegovom nestanku, podseća sud.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 216 idi na stranu