"Rekla mi je - Bato, ja sam ovo predosećala"; "Mislim da joj je tada stalo srce"

Cilj mi je da nijedna kuća ne bude zavijena u crno kao što je moja kuća, kaže brat nedavno preminule žene koja je umrla nakon abortusa u privatnj klinici.

Izvor: B92
Podeli
Foto TV Prva
Foto TV Prva

Podsećanja radi, tridesetdvogodišnja Dušica T. iz Leskovca umrla je nepuna dva sata posle abortusa u jednoj leskovačkoj privatnoj klinici.

Njen brat Milan Kostić rekao je u emisiji 150 minuta na TV Prva da je Dušici pre oko mesec i po dana dijagnostikovana diskus hernija posle čega ona odlazi u privatnu kliniku u Nišu.

"Kreće sa terapijama ali pod sumnjom da je u drugom stanju. Uradila je dva testa koja su su bila negativna. Kreće sa terapijama i posle par dana je uradila test od drugog proizvođača koji je pokazao da je u drugom stanju. Javlja se svom ginekologu koji kaže da smesta prestane sa svim terapijama, da ne sme da prima injekcije", ispričao je Kostić.

Kaže da je njegova sestra ležala u krevetu dvadesetak dana.

"Opet se javila ginekologu u gradskoj bolnici. Ona joj je tog dana dala injekciju protiv bolova i rekla da bi u daljem toku trudnoće mogla da ostane invalid. Savetuje Dušicu da je bolje da prekine trudnoću, da dođe kod nje u njenu privatnu kliniku i da će ona to da reši", priča on.

Termin je bio zakazan za utorak 23. februar.

"Jedva se kretala, došla je sa štakom. Čekali su anesteziologa iz Niša. Ceo postupak traje 30-40 minuta. Pre toga lekarka njoj nije rekla da treba da uradi neke analize. Dušica izlazi posle intervencije, svesna je ali se zanosi, ne može sama da ide. Suprug je odvodi kući", priča Kostić.

Prema njegovi mrečima, posle dva sata od intervencije Dušica gubi svest.

"Ona pada, leži na podu, menja boju lica. Zet me zove da hitno dođem. Dušica već otežano diše. Stiže Hitna pomoć, daju joj dve injekcije ali njoj nije bolje. Samo mi je rekla - Bato ja sam ovo predosećala. Tad je sklopila oči, mislim da joj je tad i stalo srce. Odvezli su je u bolnicu gde su pokušali da je reanimiraju i posle pola sata smo saznali da nje više nema", ispričao je on.

Na kraju je istakao da porodica još čeka obdukcioni nalaz preminule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 247 idi na stranu