Šta će sutra u Briselu biti tačka 1?

Prva tačka dnevnog reda u sutrašnjem dijalogu Beograda i Prištine u Briselu biće Zajednica opština sa srpskom većinom, kaže direktor Kancelarije za KiM.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: EPA-EFE/JULIEN WARNAND
Ilustracija: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Marko Đurić je to napisao na Tviteru odgovarajući na objavu specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, koji je kazao da će se u sutrašnjem nastavku dijaloga razgovarati o međusobnim finansijskim potraživanjima i aranžmanima za nevećinsku zajednicu.

"Hvala vam šte ste domaćin sastanka. Prva tema na dnevnom redu sutra će biti Zajednica opština sa srpskom većinom. Bar za srpsku stranu. Ona koja se dogovorila pod olakšicama EU pre sedan i po godina", napisao je Ðurić na Tviteru.

Glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom napominje da će srpska strana svakako učestvovati i u razgovorima o pitanjima imovine, gde ima mnogo toga da se kaže.

Prethodno je specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak naveo je da će se zbog "kompleksnosti tema" sutra u Briselu razgovarati samo o međusobnim finansijskim potraživanjima, a da će o nevećinskim zajednicama biti reči u narednim danima.

strana 1 od 94 idi na stranu