Moskva: Mi pretimo? Niko njima ne preti

Aktivnosti Finske na jačanju granice sa Rusijom su neosnovane jer Moskva ne predstavlja pretnju svom susedu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Izvor: Tanjug

Sreda, 29.11.2023.

11:56

Moskva: Mi pretimo? Niko njima ne preti
Tanjug/Alexander Kazakov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Takva aktivnost, naprotiv, stvara pretnju Rusiji i može dovesti do napetosti, upozorio je portparol ruskog predsednika, preneo je Tass.

"Nema sukoba kao takvog. Finskoj niko i ništa ne preti i u ovom slučaju ovo je svakako apsolutno preterana mera obezbedjenja granične bezbednosti jer tu nema pretnje i u stvarnosti nema napetosti", rekao je Peskov novinarima komentarišuci aktivnosti Finske na jačanju zaštite granice uz pomoc Poljske.

"Ovo je apsolutno ničim izazvana i neosnovana koncentracija oružanih jedinica na granici sa Rusijom", naglasio je on.

Kako je istakao portparol predsednika Rusije, "tenzija može da se pojavi upravo zbog gomilanja dodatnih jedinica na granici".

"Finci bi trebalo da budu svesni da ce gomilanje vojnih jedinica na našim granicama za nas predstavljati pretnju", objasnio je Peksov.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je ranije danas da je Rusija primila notu Finske o svojoj odluci da zatvori i poslednji granični punkt od 30. novembra.

U međuvremenu, neki mediji su izvestili da Poljska planira da pošalje trupe u Finsku da pomognu u zaštiti njene granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: