Sreda, 01.02.2023.

08:20

"Ključno pitanje – Ukrajina u EU"

Ministar spoljnih poslova Ukrajine izjavio da će ključno pitanje na samitu Ukrajine i EU u Kijevu biti razgovori o najranijem početku pregovora o pristupanju EU

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Kako je preneo Ukrinform, šef ukrajinske diplomatije Dmitro Kuleba rekao je da je ukrajinska strana spremna da predstavi rezultate implementacije svih sedam preporuka Evropske komisije i očekuje da EU pozitivno oceni napore Kijeva.

"Ključno pitanje na dnevnom redu trebalo bi da bude opcija najranijeg mogućeg početka pregovaračkog procesa o priključenju EU, nakon što Ukrajina ispuni sve preporuke Evropske komisije i očekujemo pozitivnu ocenu", naveo je Kuleba.

Prema njegovim rečima, na samitu će se govoriti o novim sankcijama EU Rusiji, koje će se ticati vojne i nuklearne industrije.

Samit između EU i Ukrajine koji će se održati 3. februara, dogovoren je pre mesec dana, kada je predsednik Volodimir Zelenski razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

"Radujem se što ću vas sresti u Ukrajini uskoro", napisala je Fon der Lajen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Podeli: