Velika akcija srpskih specijalaca: Uhapšeno više od 600 migranata VIDEO

Na području Horgoša i Subotice do sada je privedeno više od 600 iregularnih migranata, koji je ce biti prevezeni u izbegličke centre na jugu Srbije.

Izvor: B92

Petak, 25.11.2022.

10:44

Velika akcija srpskih specijalaca: Uhapšeno više od 600 migranata VIDEO
Printskrin/Twitter

Pripadnici MUP-a, udarnih operativnih grupa iz Kikinde i Subotice, kao i ovih policijskih uprava, zajedno sa Žandarmerijom, noćas su odmah po prijavi da se ulicom kreću migranti i pucaju jedni na druge na području Horgoša, započeli pretragu i na licu mesta zatekli šest migranata.

Na područje grada Subotice stigao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić. Tokom akcije zaplenjeno je i oružje.

Akcija se odvija i u Beogradu, a policija sklanja migrante sa beograsdskih ulica i trgova.

U blizini Ekonomskog fakulteta primetne su dve policijske "marice", dok se u parku ispred te ustanove, koji je od 2015. često mesto okupljanja migranata, nalazi nekoliko desetina njih, okruženi policijom, javlja reporter Tanjuga.

"Nulta tolerancija prema svima koji su zloupotrebili naše gostoprimstvo. Životi i imovina građana Srbije će biti zaštićeni", poručio je Gašić, koji se uputio na teren kako bi pružio podršku pripadnicima MUP-a koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumcara ljudi, ali i građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da ih zastiti.

Pročitajte još:

Drama kod Horgoša: Mladić ranjen u unakrsnoj vatri; policija traži osumnjičene, koriste se i dronovi

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli: