Sreda, 29.11.2023.

10:17

Vučić: Ni saučešće im nisu uputili

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao kritike upućene na račun vlasti iz opozicionih medija, u vezi roditetelja ubijene dece iz "Ribnikara".

Izvor: B92, Tanjug

Vučić: Ni saučešće im nisu uputili
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

"Ja to ne gledam, ali pokazali su mi, došla je valjda Milica Stamenkovski u program na Novu S ili N1, ja to i ne razlikujem, a pitanje novinarke je bilo, evo vidite, ništa država nije uradila za roditelje. Onako najstrašnija, jedna patološka, bolesna zloupotreba svega što su radili sve vreme", naveo je Vučić na TV Hepi.

učić je rekao da mu se čini da roditelji ubijene dece s pravom, mada, kako kaže, ne želi da bude sudija i da odlučuje, traže određene stvari za sebe i budu predstavljeni u Savetu roditelja.

"Ti roditelji su tražili određene stvari za sebe, trebalo je da budu predstavljeni u savetu roditelja. Da imaju čoveka. Trebalo je da bude Branko Anđelković, inače otac poginule devojčice Mare. I država Srbija je uputila molbu i zahtev savetu roditelja da prihvate tog čoveka za člana saveta roditelja. Savet roditelja nije želeo da prihvati tu odluku da je donese. I sad ti roditelji kažu, mi samo želimo da država sama radi svoj posao oko memorijalnog centra, što mi već radimo svakako i tu dogovoru sa njima. I ništa više. Ali ovi neće ni da čuju, neće ni da slušaju o čemu je reč", rekao je Vučić.

On je podsetio da je opozicija "toliko brinula" da nije ni saučešće izjavila roditeljima poginule dece.

"Ne, nisu krili, ovaj iz G17 plus je to prvi priznao, Aleksić, pa je zatim i Lazović i svi, njima je bilo teško da upute saučešće. A njihova lista zove se 'Stop nasilju'. Oni su vodili proteste saosećajući tobože sa roditeljima kojima ni saučešće nisu uputili. Ali to je ta vrsta strašnog licemerja", ocenio je Vučić.

"Mnogo stotina miliona evra potrošili su u kampanju, interesi nekih spoljnih sila i domaćih tajkuna su veliki, a to će se nastaviti. Zloupotrebili su tragediju u 'Ribnikaru', u pitanju je strašno licemerje, čak ni saučešće nisu uputili, kampanja im se svodi samo na najbrutalnije napade", zaključio je predsednik Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: