Sreda, 29.11.2023.

10:00

Vučić: Smeta im svaki uspeh Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije. Vučić je govorio o svim aktuelnim temama, izborima, ali i o novčanoj pomoći države.

Izvor: B92

Vučić: Smeta im svaki uspeh Srbije
FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ bg

O napadima medija opozicije

Na samom početku, Vučić je istakao na koji način vidi poteze medija opozicije i opozicije.

"Svi ljudi su znali, prvi put je neko merio u sekund koliko je uloženo u kampanju za moje rušenje. Svaki dan je od jutra do mraka isto, ni vremenska prognoza ne može bez Vučića. Kad je sunce, teramo radnike da rade po vrućinama, a kad je sneg, ponovo je iznenadilo Vučića i njegove. Smeta im svaki uspeh Srbije", rekao je.

Kako je rekao, očigledno da su interesi spoljnih sila i domaćih tajkuna toliko veliki da to više nema nikakvog smisla.

Sutra isplata

Vučić je podsetio da sutra počinje isplata jednokrate pomoći penzionerima od 20.000 dinara, a prekosutra socijalna pomoć.

"Sutra kreću isplate penzionerima, prekosutra korisnicima socijalne pomoći i negovateljicama, veoma brzo kreće isplata i za srednjoškolsku decu i to mislimo da je pred praznike dobra, lepa mera, koja je obradovala ljude. Stopa javnog duga je 51 odsto i što je neverovatno uprkos koroni, ratovima, migrantima."

Opširnije pročitajte OVDE.

O roditeljima dece iz Ribnikara

Kako je rekao, kazali su mu da ništa nije urađeno za roditelje u Ribnikaru.

"Radi se o roditeljima ubijene dece. U Savetu roditelja su uglavnom roditelji čija deca nisu ubijena. U Savetu je trebalo da bude Branko Anđelković, roditelj ubijenog deteta, i to je i vlada podržala. Ali kada neko ništa ne zna, dehumanizuje vas... Toliko su brinuli o njima da ni saučešće nisu uputili... To je ta vrsta licemerja, cela kampanja im se svodi na neistine", istakao je Vučić.

O kampanji

Vučić se osvrnuo i na predizborni program opozicije.

"Oni rade nešto drugo, žive u svom balonu u kome je istina samo ono što oni saopšte. Baš ih briga šta je stvarnost i realnost. Bio neki stručnjak iz Niša, koji je tamo katančio, sa liste Srbija protiv nasilja, kaže da grade fabrike za koje su oni pregovarali. Oni žive u tome da sve što kažu može da prođe. Znam svoja prava, znam šta smem, šta ne smem, ali mene da ubedite da ste ljudski heroji, a ne ljudska sramota, ne možete."

O Miketiću

Kako je kazao, pitanja su samo kakva je Vučićeva porodica i kako da ga napadnu.

"Pustili su mi izjavu jednog od njihovih funkcionera, Miketić. To nije ljubakanje sa devojkama što bi on želeo da predstavi. Sutradan, kaže poslao mi je neko sliku, da li je to rukopis BIA po nalogu Vučića, BIA se pozabavi slikom, zaključi da to nije slika, da je izdvojena, da je skinuto sa snimka. Snimak nije napravljen tajnom kamerom, već je napravljen kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA", rekao je Vučić. Dodaje:

"'Predsedniče, to je snimano iz blizine, svoj kućni snimak je upotrebio da se prikaže kao žrtvu, on zna ko ga je snimao'. U pitanju su neke druge stvari, nikome ne smeta ni ljubakanje. On je jedna ljudska sramota. Sramota je kako se ponašaju. Službe ne pripremaju dokaze, postoje stvari koje znamo, a sramota da se o takvim stvarima govori. I ovo što je pokušao da podmetne, sam je snimao, njegov prijatelj, zna on".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: