Sraman potez Miroslava Aleksića, opozicioni mediji prećutkuju "napad"

Mediji prećutkuju sraman potez poslanika Miroslava Aleksića, pišu "Novosti".

Izvor: Novosti

Subota, 20.05.2023.

19:56

Sraman potez Miroslava Aleksića, opozicioni mediji prećutkuju
A.K./ATAImages

To što je Aleksić, poslanik Narodne stranke, u Skupštini Srbije napao profesora Univerziteta Milicu Pejović Milovančević, direktorku Instituta za mentalno zdravlje, specijalistu psihijatrije i redovnog profesora na fakultetu, ne samo da nije naišlo na osudu u medijima bliskim opoziciji, već u tim medijima nema ni reči o ovom sramnom postupku, prenosi ovaj medij.

Dakle, mediji poput "N1", "Danas", "Nova" prećutkuju to da je Aleksić napao najvećeg stručnjaka u ovoj oblasti koja je od trenutka kada se desila tragedija o OŠ "Vladislav Ribnikar" bila sa decom i roditeljima i koja je pokušavala da im pomogne u teškom periodu.

"Formirate tim Vlade za podršku mentalnom zdravlju. Koga stavljate u taj tim? Stavljate doktorku Milicu Pejović Milovančević iz Instituta za mentalno zdravlje. Jel' tako? Igrom slučaja, ta gospođa je kućni prijatelj Kecmanovića. Nemojte vi da se zgražavate, nego slušajte. Slušajte me šta govorim", zahtevao je Aleksić, primetivši neodobravajuću reakciju premijerke.

"Itekako je poznavala K. Kecmanovića. Vi ćete da mi kažete "sram me bilo"? Sram vas da bude! Šta ste umislili?", vikao je Aleksić u Skupštini.

Na ove navode, premijerka Brnabić je oštro odgovorila.

"Napali ste ženu koja je potpredsednik, praktično najveći naš ekspert koji vodi grupu za mentalno zdravlje dece - direktorka Instituta za mentalno zdravlje, specijalista psihijatrije Milica Pejović Milovančević i redovni profesor na fakultetu i vi se usuđujete njoj da kažete nešto. Zašto? Zato što je pristala da bude u radnoj grupi. A šta želite? Da žena napusti Radnu grupu, je li to dobro za zemlju i decu. Kako vas nije sramota da uzmete tu ženu u usta? Videla sam je dva puta u životu i imam samo reči hvale. Ta žena, kad se desila tragedija, ovo monstruozno ubistvo, ušla je sa svojim timom u školu i od tada nije izašla iz te škole, radila sa decom, nastavnim kadrom i roditeljima dan i noć, tako da su roditelji rekli - ne želimo nekog drugog. Vi ste nju danas stavili na tapet, kako vas nije sramota? Je li razumete da postoji nešto što je iznad politike, da li vi možete to da shvatite u glavi lokalnog secikese, da postoji nešto što se ne dira? Ne branim sebe, već najstručnije ljude u ovoj zemlji", rekla je Brnabić.

Upitala je opozicione poslanike da li žele da oteraju najbolje ljude.

Govoreći o ženama žrtvama porodičnog nasilja, rekla je da svake godine kada je današnja opozicija bila na vlasti bilo, kako je navela, više ubijenih žena u porodičnom nasilju, nego prošle, pretprošle i godine ranije.

"Što se tada niste bavili time, što tada niste davali ostavke? Je li ste tada imali opoziciju koja vas je optuživala za smrt žena? Niste. Znate zašto? Zato što ste u opoziciji imali pre svega ljude, a posle političare. A mi danas imamo lokalne secikese koji nikakve veze nemaju sa moralom, nikakve veze nemaju sa etikom i sa tim šta znači da se borimo za našu decu. Je li vas briga? Baš vas briga, napali ste ženu koja se bori za mentalno zdravlje ove dece, sram vas bilo", rekla je premijerka i udaljila mikrofon, završivši izlaganje.

Pročitajte još:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli: