Sreda, 22.03.2023.

22:02

Velika akcija crnogorske policije: Uhapšen pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala

U akciji Specijalnog policijskog odeljenja uhapšen je v.d.

Izvor: Tanjug

Velika akcija crnogorske policije: Uhapšen pomoćnik direktora UP za borbu protiv organizovanog kriminala
Foto: Profimedia

Knežević je osumnjičen za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, prenosi RTCG.

U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u kojoj su do sada uhapšeni službenici policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić.

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) Kneževića su uhapsili po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Portparol SDT Vukas Radonjić potvrdio je informaciju o hapšenju.

"U nastavku akcije koju Specijalno policijsko odeljenje preduzima po nalogu i zajedno sa Specijalnim državnim tužilaštvom, a na osnovu višemesečnog planiranog i koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odeljenja i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona - Europol, danas je lišen slobode vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala, D.K.,zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična dela", rekao je Radonjić.

Specijalno državno tužilaštvo će, kako je rekao, o daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost.

"Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", kazao je Radonjić.

Saopštenjem se oglasila i Uprava policije Crne Gore.

"Danas je lišen slobode v.d. pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Dejan Knežević. Imajući u vidu fazu postupka, odnosno zakonska ograničenja, ne može se saopštiti više detalja. Policija sarađuje i postupa po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u ovom slučaju", navodi se u policijskom saopštenju.

Dejan Knežević je dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije. Ranije je rukovodio Odsekom za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021. godine. Mandat na toj funkciji produžen mu je pre nekoliko sedmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: