"Očekujemo od Srbije..."

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre rekao da je Srbija donela strateško opredeljenje da bude na putu evropskih integracija.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.02.2023.

14:59

EPA/EFE/ANDREJ CUKIC

Srbija je, prema njegovim rečima, usklađena sa EU po mnogim pitanjima, ali dodaje i da očekuje da uskladi i spoljnu politiku sa Briselom.

Na pitanje novinara povodom teksta u francuskom lisu "Figaro" o Srbiji kao jednom od poslednjih "saveznika Rusije", jer joj nije uvela sankcije, on je rekao da su vidljivi znaci da se Srbija svrstava uz EU na međunarodnom putu.

"Srbija se svrstala sa Evropskom unijom prilikom brojnih važnih situacija kao što je glasanje u skupštini UN kada je podržala međunarodmu zajednicu i teritorijalni integritet Ukrajine i osudila rusku agresiju na Ukrajinu. Imamo očekivanje da će to da ode i dalje od toga i da će Srbija da uskladi svoju spoljnu politiku sa EU", rekao je Žiofre novinarima posle dodele priznanja autorima najboljih novih rešenja za ubrzanje zelene tranzicije u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: