"Sanjate o porazu Rusije? Ta vam se želja neće ostvariti"

NATO podiže ulog u sukobu u Ukrajini sanjajući o strateškom porazu Rusije, ali se te želje Alijanse neće ostvariti, rekao je Sergej Nariškin.

Izvor: B92

Sreda, 01.02.2023.

07:50

Foto: Profimedia

"Ulozi NATO-a rastu jer oni i dalje sanjaju o strateškom porazu Rusije. Ali to se neće dogoditi", poručio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije.

Takođe je dodao da Zapad širi obim i vrste vojne tehnike koja se isporučuje kijevskom režimu, uključujući udarno ofanzivno naoružanje.

"Logika je da su SAD i njihovi saveznici odlučni da ratuju protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca", ocenio je Nariškin.

Prošle nedelje je nemačka Vlada nakon pritiska saveznika u NATO objavila da će poslati tenkove "leopard" Ukrajini i dozvoliti i drugim zemljama koje imaju nemačke tenkove da ih isporuče Kijevu. Istovremeno, SAD su takođe objavile da će kijevskom režimu poslati bataljon od 31. tenka "abrams".

Ubrzo zatim oglasila se i Velika Britanija koja je saopštila da planira da isporuči Ukrajini tenkove "čelendžer 2" krajem marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: