Saobraćaj u delu Beograda i dalje blokiran - PVO raketa "pancir s" ispala iz kamiona FOTO

Ministarstvo odbrane potvrdilo da je u saobraćajnoj nesreći kod Ostružničkog mosta, u kojoj je učestvovalo i vozilo Vojske, ispala jedna PVO raketa "pancir S".

Izvor: RTS, Tanjug

Petak, 09.04.2021.

11:12

Saobraćaj u delu Beograda i dalje blokiran - PVO raketa
FotoTanjug/ Ministarstvo odbrane, arhiva

Nesreća se dogodila jutros oko 7.30 i u njoj je učestvovalo borbeno vozilo VS upućeno na izvršenje redovnog zadatka. Jedan pripadnik VS je povređen.

Incident je potvrdilo Ministarstvo odbrane, a RTS-u je potvrđeno da su se u kamionu nalazile tri PVO rakete "pancir-S" i da je jedna ispala iz kamiona.

Reč je o bojevim glavama, zbog čega je celo područje oko Ostružničkog mosta obezbeđeno.

Nezgoda se dogodila na Ostružničkom mostu, kod isključenja za Obrenovac. Kamion je bio u koloni drugih vojnih vozila, koja su krenula na redovnu vojnu vežbu na poligon Pasuljanske livade, navodi RTS.

Saobraćaj je obustavljen u oba smera, a vozila se preusmeravaju na lokalne saobraćajnice. I nakon više od osam sati od nesreće, saobraćaj na obilaznici oko Beograda od tunela "Straževica" ka Bubanj Potoku je i dalje usporen.

JP Putevi Srbije zamolili su vozače da prilagode brzinu zbog problema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli: