Burno u Pragu: Stotine demonstranata napalo policajce, upotrebljeni vodeni topovi i suzavci

Češka policija upotrebila je danas suzavac i vodene topove kako bi rasterala više stotina demonstranata u Pragu koji su napali policajce posle protesta.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.10.2020.

18:06

Burno u Pragu: Stotine demonstranata napalo policajce, upotrebljeni vodeni topovi i suzavci
Foto: Depositphotos/btwcapture

Inače je protest bio protiv novih restriktivnih mera vlade radi suzbijanja širenja koronavirusa.

U sukobima policije i demonstranata povređeno je najmanje 20 osoba, prenosi AP.

Na protestu je bilo više hiljada ljudi, uključujući fudbalske i hokejsaške navijače koji su protestovali protiv mera među kojima su i zabrana sportskih takmičenja i zatvaranje barova i restorana.

Takođe je zabranjeno okupljanje više od šest osoba, ali je dozvoljeno demonstriranje do 500 ljudi, ako su razdvojeni u grupe od po 20 i ako nose zaštitne maske.

Mnogi demonstranti nisu imali maske. Pošto je policija saopštila da je njihov broj veći od 500, organizatori su okončali skup. Ali neki demonstranti su ostali na trgu i počeli da gađaju policiju flašama, kamenicama i drugim predmetima.

U Češkoj se beleži rekordan porast novih slučajeva koronavirusa prethodnih nedelja i ta zemlja ima najveću stopu zaražavanja u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: