Četvrtak, 12.05.2022.

09:58

Vesić: Formiranje vlasti u Beogradu nije upitno

Član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio da SNS zajedno sa svojim koalicionim partnerima ima većinu od 56 mandata.

Izvor: Tanjug

Vesić: Formiranje vlasti u Beogradu nije upitno
FOTO TANJUG/ PREDRAG MITIC

On je, gostujući na TV Prva rekao da formiranje vlasti u Beogradu nije upitno, kao i da se čeka da GIK usvoji odluku o dodeli mandata.

"Gradska izborna komisija je 9. maja usvojila konačne rezultate. Ukoliko ne bude bilo žalbi u roku od 72 sata, steći će se uslovi da GIK usvoji odluku o dodeli mandata. Kada se usvoji odluka o dodeli mandata, tada počinju da teku rokovi. U skladu sa zakonom, Beograd bi u roku od 60 dana trebalo da dobije sve organe s obzirom da su izbori završeni", rekao je Vesić gostujući na TV Prva.

On je kazao da će vlast u Beogradu biti formirana i da će svi projekti koji su započeti nastaviti sa svojim radom.

Vesić je napomenuo da je izborna lista SNS- a osvojila 48 mandata, dok je izborna lista koalicije oko Dragana Đilasa osvojila 26 mandata, 13 mandata je uzela lista Ne davimo Beograd, 8 mandata pripalo je Socijalističkoj partiji Srbije, 7 mandata koaliciji Nada i po 4 mandata su osvojili Zavetnici i Dveri.

Istakao je i da je narod izglasao najveće poverenje Srpskoj naprednoj stranci i da zajedno sa svojim koalicionim partnerima imaju većinu od 56 mandata i da formiranje vlasti nije upitno.

Vesić je rekao da je lista SNS dobila dva puta više glasova od najveće opozicione liste u Beogradu, tri puta više na izborima za Narodnu skupštinu a da je Aleksandar Vučić kao kandidat za predsednika Republike dobio četiri puta više glasova od svog protivkandidata.

“To govori da gradjanke i gradjani kako Beograda, tako i Srbije imaju poverenje u našu politiku i da su nam dali poverenje da završimo projekte koje smo započeli”, rekao je Vesić.

“Predsednik Aleksandar Vučić, rekao je da smo spremni i za nove izbore, sobzirom da deo opozicije to zahteva od nas. Srpska napredna stranka uvek je spremna da proveri svoje poverenje kod gradjana”, dodao je Vesić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Podeli: