Vesti

Poznato kada će biti objavljeni konačni rezultati predsedničkih izbora

Beograd -- Republička izborna komisija početkom nedelje objaviće konačne rezlutate predsedničkih izbora, koji su održani 3. aprila.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Predsdnik RIK Vladimir Dimitirijević je to najavio na današnjoj sednici na kojoj su članvi RIK-a odlučivali o prigovoru birača iz Ahena iz Nemačke koji je primljen 4. maja, a vezan je za to što mu je, kako je podnosilac prigovora naveo, onemogućeno pravo glasa.

Taj prigovor je odbačen, jer kako je objasnio Dimitrijević, RIK nije nadležna za prigovor birača Ivana Markovića iz Ahena koji je naveo da mu je onemogućeno da glasa u inostranstvu i da su mu time povređena biračka prava.

Dimirijević je dodao da je odgovor i u slucaju Markovića idenitčan odgovorima za prigovore iste vrste koji su dobili.

Član RIK Mirolsav Vasić tim povodom je rekao da je zabrinjavajuca činjenica što je broj naših ljudi u inostranstvu koji su se priavili za glasanje daleko, daleko manji od onih kojji žive van Srbije.

Kako je dodao, zato bi bilo važno da nadležni razmotre kako da dodju do većeg učešća birača iz inostranstva u izbornom praocesu.

Član RIK Jovica Todorović ocenio je da bi usvojanje predloga Vasića bio dobra poruka za dijasporu.

Kako je na sednici rečeno, RIK očekuje i prigovor na rešenje Opštinske izborne komsije iz Bujanovca za čije rešavanje je predvidjen rok od 72 sata.

Članovi RiK-a usvojili su i predloge zapisnika sa prethondnih sednica, zaključno sa 66. održanom 20. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu