"SNS uživa najveće poverenje naroda"

Član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić gostovao je u Jutru na TV Prva, gde je komentarisao izbore.

Izvor: B92

Petak, 22.04.2022.

09:39

Foto: Printskrin/Prva TV

Istakao je da je Srpska napredna stranka na ponovljenim izborima osvojila ne samo više procentualnih glasova, već je dobila više u apsolutnim glasovima. Prema njegovim rečima to govori da SNS uživa najveće poverenje naroda.

"Opozicija je na izborima doživela debakl a razlog tome je njihovo ponašanje posle izbora kada se videlo da opozicione stranke nemaju nikakav program, i da su se ujedine samo oko fotelja i funkcija. Ujedinili su se za pet minuta i levi, i desni, oni koji misle da treba da budemo deo Ruske Federacije sa onima koji tvrde da je srpski narod počinio genocid u Srebrenici. Odjednom im nije bila važna nikakva ideologija, važno im je bilo da se skupe i da vide ko će koje preduzeće da dobije i pokazalo se da je to jedina njihova politika, i to su građani kaznili", rekao je Vesić.

Vesić je rekao da je za to vreme predsednik Vučić posle izbora vodio odgovornu politiku i razgovarao sa svima koji su relevantni na političkoj sceni. I time je pokazao za razliku od opozicije veliku ozbiljnost i veliku mudrost, i to su građani nagradili.

"Ne postavlja se pitanje da li će SNS formirati gradsku vlast, to će se sigurno desiti, pitanje je sa kim i ko će od naših predstavnika biti na izvršnim funkcijama", naglasio je Vesić.

Vesić je dodao da je SNS apsolutni pobednik u Beogradu sa 38 odsto glasova što je 17 odsto više od sledeće liste u Beogradu. Na parlamentarnim izborima osvojili smo tri puta više od naredne liste, na predsedničkim izborima čak četri puta više.

"Izborni rezultati su dokaz velikog poverenja naroda u politiku Aleksandra Vučića, pogotovo što smo na izborima bili sami protiv svih. Ono što smo mi kao stranka ponudili bilo je nastavak reformi, bolji životni standard, i ono što je trenutno najvažnije mir i stabilnost", dodao je Goran Vesić.

Na pitanje o mogućnosti sa se, na zahtev opozicije, ponove izbori u Beogradu Vesić je podsetio da je predsednik Vučić već najavio da će ako opozicija bude to tražila predložiti stranci da se izbori ponove.

"Ako predsednik uputi takav predlog Glavnom odboru SNS siguran sam da će stranka njegov predlog da prihvati. Ali prvo da završimo izborni proces kako zakon nalaže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: