Upozorenje ugostiteljima: "Sve inspekcije"

Premijerka Ana Brnabić obratila se javnosti nakon sednice Kriznog štaba i pojasnila šta čeka ugostitelje u našoj zemlji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

12:35

Upozorenje ugostiteljima:
Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIC

Epidemiološka sitaucija je i dalje katastrofalna i ne smiruje se i zbog toga je Krizni štab danas doneo odluku da od sutobe, 23. oktobra od 22 sata bude uvedeno obavezno posedovanje validne kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru, rekla je ona.

Pojasnila je i razlog odluke.

"Zato što mi i dalje imamo na snazi meru da ugostiteljski objekti rade do 1 čas ujutru, u tom smislu ne možemo sad ovo da uvodimo po noćnim klubovima, tako da u svim ugostiteljskim objektima - rastoranima, kafićima, barovima, svim sličnim objektima - nećete moći da budete u zatvorenom prostoru bez validne kovid-propusnice", istakla je.

Rekla je da je bilo problema i reakcija u vezi sa fotografijama na kovid-propusnicama, tako da one neće imati fotografije već će kovid redari i druga ovlašćena lica moći da zatraže na uvid lični dokument sa fotografijom uz propusnicu, bilo ličnu kartu ili pasoš ili drugi zvanični dokument izdat od zvaničnog organa.

Vlada će, dodaje, sutra na redovnoj sednici, usvojiti uredbu kojom će pravno lice ili preduzetnik, odnosno organizator događaja, biti dužno da proveri da identitet nosioca kovid-sertifikata uvidom u važeći dokument sa fotografijom.

"Inspekcije su spremne, komunalna milicija je spremna, prošli su sve obuke. Identifikovali smo i one probleme da ukoliko nemaju pristup internetu kako bi proverili tu kovid-propusnicu, mi ćemo im davati poseban pristup internetu, tako da ne moraju da brinu o tome", naglasila je.

Prema njenim rečima, sve inspekcije će biti uključene.

"Sve inspekcije - ne nadležne inspekcije, ne sanitarna inspekcija i ne samo trgovinska inspekcija, ne zdravstvena inspekcija - sve inspekcije će kontrolisati primenu ovih mera", izričita je premijerka.

Kaže da ne želi da čuje da ne postoje kapaciteti za kontrolisanje da li se poštuju mere i da je zato prošle nedelje bio sastanak Koordinacione komisije za poštovanje mera.

"Ako treba veterinarska inspekcija, fitosanitarna i nuklearna inspekcija... da se uključi, neka se uključe samo da iskontroslišemo da se postojeće mere poštuju. Ne poštovanje svi vide, ali niko ne reaguje", rekla je Brnabićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli: